logo

Praktijk voor

Kinesitherapie & Osteopathie

Bewegen doet leven
Luc Dely

Kinesitherapie specialisaties

Kinesitherapie

Kinesitherapie richt zich op het herstellen, behoud en verbeteren van de beweeglijkheid in de verschillende gewrichten en het gehele lichaam. De beperkingen t.g.v. lichamelijke aandoeningen (bv. totale schouder, heup of knieprothesen, ziektes… ) worden vakkundig behandeld zodat een maximaal herstel bekomen wordt.

Lymfedrainage

Het menselijke lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, bloedbanen, lymfebanen en de hersenbanen. Het lymfestelsel (lymfevaten en lymfeknopen) speelt een belangrijke rol bij het scheppen en onderhouden van de ideale leefomgeving voor onze lichaamscellen. Het is namelijk de lymfe die hierin een voedende, zuiverende en drainerende rol vervult. Deze normale circulatie kan worden bemoeilijkt door ziektes, operaties, bestraling, verstuikingen, bloedingen, gevolg van een ongeval… In dit geval kan de drainage van de lymfe geoptimaliseerd worden. De drainage bestaat uit manuele behandelingen (druk, glij, draai- en drainagebewegingen).

Revalidatie & sportrevalidatie

Na sportletsels, chirurgische behandelingen bij blessures en overbelasting is een revalidatie van groot belang om terug het vorige niveau te bekomen. Individuele oefeningen, thuisoefeningen en begeleiding is essentieel om terug de conditie op peil te brengen. Preventie is noodzakelijk en advies is van belang, dit wordt door ons eveneens meegegeven.

Verdere specialisaties

  • Manuele therapie
  • Orthopedische geneeskunde  (Cyriax)
  • Pre- en postnatale oefeningen en begeleiding
  • Tape en core - stability
  • Respiratoire kinesitherapie
  • Kinesiologie

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij met een speciale techniek het pijnpunt gericht aangeprikt wordt met een naaldje om zo de pijnklachten te verhelpen en de beweging te normaliseren. Dit pijnpunt (myofasciaal pijnpunt of triggerpunt genoemd) is een drukpijnlijke plek in een spier waar de spiervezels niet meer soepel bewegen en in elkaar verstrengelen. Het aanprikken met een acupunctuurnaaldje geeft eerst een spanning van de spier (een soort krampgevoel), dan vaak een kortdurende moeheid- stijfheid om daarna te ontspannen. Deze pijnpunten ontstaan acuut  door een verkeerde beweging of ongeluk, of ontstaan chronisch door een langdurige verkeerde houding, belasting of overbelasting. Triggerpoints kunnen de oorzaak zijn van veel pijnklachten zowel ter hoogte van de nek, wervelzuil, schouders, armen, bekken of benen.

Osteophatie

Andrew Taylor Still (° 1828 Virginia,+ 1917 Kirksville) is de grondlegger van de Osteopathie. Als kritisch en gedreven arts ontwikkelde hij een holistische methode om het lichaam terug klachtenvrij en mobiel te maken. Osteopathie is een manuele behandeltechniek waarbij het ganse lichaam wordt betrokken. Het evenwicht in het lichaam (structureel, visceraal en craniaal) wordt hersteld om de patiënt terug zo mobiel en klachtenvrij mogelijk te maken. De behandeling stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, gewrichts- en spierpijnen, welke aard ook, zijn een groot indicatiegebied. Eveneens klachten t.h.v. abdomen, keel, CWZ en hoofd worden door ons behandeld. Reflux, beperkte beweeglijkheid van de CWZ, afplatting t.h.v. schedel bij baby’s… worden verholpen met osteopathie.

Team

Luc Dely

Kinesitherapeut

Osteopaat D.O

Praktijk

Contact

Wij behandelen enkel patiënten op afspraak. Indien mogelijk wordt de behandeling uitgevoerd in de praktijk. Indien patiënten niet in staat zijn om naar de praktijk te komen zijn behandelingen aan huis mogelijk. Afspraken annuleren of verplaatsen graag minstens 1 dag op voorhand.